Misyon Vizyon Ve Temel Değerler
Misyon
Geleceğin mesleklerine uygun kaliteli eğitim

Vizyon
Uluslararasılaşmada lider üniversite olmak
 
Temel Değerler
✓ Akademik Özgürlük: Karabük Üniversitesi bilimsel ve özgür akademik çalışma ortamının sağlanması için özen gösterir.
 
✓ Çözüm Odaklı: Karabük Üniversitesi değişime açık, fırsatları değerlendirip hayata geçiren çözüm odaklı bir üniversitedir.
 
✓ Etik Değerlere Bağlı: Karabük Üniversitesi misyon ve vizyonu doğrultusunda görevlerini yerine getirirken evrensel ve bilimsel etik değerlere bağlı olarak hareket eder.
 
✓ Girişimci: Karabük Üniversitesi çalışanlarının ve öğrencilerinin kamu-üniversite-özel sektör iş birliğiyle yürütülen yenilikçi faaliyetlerini destekler.
 
✓ Katılımcı: Karabük Üniversitesi çalışanlarının ve öğrencilerinin yönetim süreçlerine katılmalarını sağlar, tüm paydaşlarının görüş ve düşüncelerine değer verir.
 
✓ Şeffaf: Karabük Üniversitesi tüm faaliyetlerini mevzuat, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda açıklık ve izlenebilirlik ilkelerine uygun olarak yürütür.
 
✓ Topluma Duyarlı: Karabük Üniversitesi sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumsal gelişime katkı sağlar ve toplumsal değerlere saygılıdır.
 
✓ Doğa ve Çevreye Duyarlı: Karabük Üniversitesi ekolojik kampüs anlayışıyla gelecek nesillerin emaneti olan doğa ve çevrenin korunması yönünde çaba gösterir.
 
✓ Uluslararasılaşma: Karabük Üniversitesi farklılıkları zenginlik olarak görür ve uluslararasılaşmada öncü bir üniversite olma yönünde faaliyetlerini yürütür.